Perpetua (1999)

Jozef Lenhart. Původní rozhlasový muzikál. Hudba Norbert Bodnár. Texty písní Ján Uličiansky. Dramaturgie Katarína Revallová. Zvukoví mistři Ľubica Olšovská a Gejza Topercer. Hudební dramaturgie Katarína Cútová. Režie Ján Uličiansky.

Osoby a obsazení: Hrebíčková (Emília Vášáryová), Benjamín (Róbert Roth), Margarétka (Petra Jurinová), Zvadlá (Zuzana Tlučková), Rezedová (Gabriela Dzuríková), Konvalinková (Zora Kolínská), podnikateľ Flox (Štefan Skrúcaný), Levandula (Leopold Haverl) a Perpetua (Mária Eliášová).

Natočeno 1999 (60 min.). Repríza 2. a 3. 3. 2021 (SRo Rádio Junior).

Pozn.: Čo je už rozkošnejšie ako kvety? Máločo. A vie to aj kvetinárka Hrebíčková, ktorá každé ráno jeden kvet daruje tomu, kto vojde do kvetinárstva ako prvý. Napríklad, jedného dňa príde pán Levanduľa a hľadá dokonalú vôňu. Skrátka, kvetinárstvo vonia, prináša radosť a prekvitá. Ale sú aj ľudia, ktorí si myslia, že kvetinárstva sú staromódne a zbytočné a že je lepšie predávať umelé kvety ako tie skutočné a voňavé… (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Premiéra: 25.12.1999, Slovensko 1, 14:05h.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)