Hríby na asfalte (Hřiby na asfaltu, 1985)

Jevgenij Dubrovin. Rozhlasová hra pro mládež. Rozhlasová úprava Peter Gregor. Redakce Emília Drugová. Zvuková spolupráce Zuzana Kubíková a Jozef Bezák. Režie Viera Weidlerová.

Účinkují Boris Farkaš, Stano Dančiak, Ján Kroner, Ľubo Roman, Nataša Gräffingerová-Kulíšková, Eva Rysová, Eduard Bindas, Dušan Kaprálik, Vladimír Černý, Vladimír Dobrík, Peter Jezný, Jana Konušíková, Zora Kosírová a Anna Tyralová.

Natočeno 1985. Repríza 3. 7. 2024 (SRo 8 Rádio Litera, 52 min.).

Pozn.:  Táto rozhlasová hra pre staršiu mládež je roky nevysielaná a volá sa Hríby na asfalte. Pre rozhlas upravil Peter Gregor. Autorom literárnej predlohy je Jevgenij Dubrovin.V hlavnej úlohe Geňu sa predstaví jubilujúci Boris Farkaš. Veselé dobrodružstvá študentov. Príbeh je satirický s lyrickým sklonom. Dnešná mládež, aj ich rodičia, včerajší otcovia a mamy, chlapci a dievčatá – sú to dnešní starí rodičia, mamy a otcovia, strýkovia a tety – pozri, tu je, jedna z najobľúbenejších kníh tvojho detstva a dospievania. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)