Škola rúžom (Škola rtěnkou, 2010)

Zakiela Michaljanská. Hudební dramaturg Oldo Fiala. Zvuk Lubica Olšovská. Dramaturgie Slávka Liptáková. Režie Táňa Tadlánková.

Účinkují Helena Geregová, Miroslav Trnavský, Martin Kaprálik, Vladimír Kobielsky, Štefan Martinovič, Juraj Hrčka, René Jankovič.

Natočeno 2010. Premiéra červen 2010 (29 min.).

Pozn.: Pôvodná rozhlasová hra Zakiely Michaljanskej – Škola rúžom je groteskným obrazom školstva. A ako v každej groteske aj v „Škole rúžom“ sú veci obrátené naruby. Školstvo tu nie je prefeminizované, ale premaskulinizované. Čisto mužský kolektív dedinských učiteľov sa rozpadá kvoli ich neschopnosti nadviazať kontakt so ženami. Riaditeľ školy si preto pozýva inštruktorku lásky doktorku Adelu, ktorá adeptov zasvätí do tajov zvádzania. Mužov čaká neľahká úloha, pretože ženy sú pohltené vo svete IT technológií a virtuálnych sietí a čosi také ako prirodzený styk s mužmi ich už dávno nezaujíma. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)