Se srdcem mušketýra (1987)

Napsal Pavel Soukup. Původní rozhlasová hra pro mládež. Dramaturg Ivan Hejna. Hudba Vladimír Truc, řídí autor. Asistentka režie Pavla Chytilová. Zvukové efekty Josef Plechatý, Athur Šviha. Záznam a střih Anna Suchánková. Zvuk Mirka Rychlá. Režie Karel Weinlich.

Osoby a obsazení: Emil Balcar (Tomáš Longa), brácha, Smola (Jiří Langmajer), Klára (Dominika Šimerková), matka (Dana Syslová), učitel, krčmář (Alois Švehlík), de Tréville (Josef Větrovec), d´Artagnan (Jiří Schwarz), Aramis (Jan Vlasák), Portos (Milan Neděla), Athos (Michal Pavlata), Zdeněk Švinger, Josef Plechatý, Jiří Binek, Artur Šviha.

Připravila Hlavní redakce vysílání pro děti a mládež Československého rozhlasu v Praze v roce 1987 (50 min.). Repríza 12. 6. 2010 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.), 25. 10. 2014 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.).

Lit.: Ledvinková, Václava: Hra pro děti a jejich rodiče: Se srdcem mušketýra – 12.6. In web ČRo 2 Praha, červen 2010 (anotace). – Cit.: Původní rozhlasovou hru pro děti o strastech a starostech jednoho obyčejného kluka, ale také o jeho hrdinských představách mušketýra uvede Český rozhlas 2 – Praha v obvyklém čase 13:05 hodin. Zveme k poslechu všechny malé i velké. (…) Hru zpracovanou na motivy Máchovy povídky Márinka a podle knihy Vzpomínky herce Jana Kašky uvádí Český rozhlas 2 – Praha v 13:05 hodin. 

Lit.: anonym: Pavel Soukup: Se srdcem mušketýra. In web ČRo 2 Praha, říjen 2014 (anotace). – Cit.: Propadli jste Třem mušketýrům od Alexandra Dumase st.? Tak to musíte rozumět snům malého Emila. Rozhlasová hra s Danou Syslovou a Aloisem Švehlíkem. Ten zatím sice prohrává každou bitvu se starším bráchou Smolou, dívkou Klárou, při zkoušení ve škole, a dokonce možná i s maminkou, ale věří, že tři mušketýři ho určitě zachrání. 

Jak dopadne příběh kluka, který jednou zalhal a dostal se na šikmou plochu? Uslyšíte v původní rozhlasové hře, která vypráví o strastech a starostech jednoho obyčejného kluka.  Ale také o jeho hrdinských představách mušketýra. Chybět proto rozhodně nebudou d´Artagnan, Aramis, Athos a Porthos. 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)