Sněhová královna (1999, 2019)

CoverHans Christian Andersen. Slavný příběh dánského pohádkáře. Překlad Oldřich Liška. Úprava Jan Petrásek. Hudba Michal Rataj. Režie Ivan Chrz.

Osoby a obsazení: vypravěč (Petr Pelzer), Gerda (Anežka Pohorská), Kay (Radek Škvor), babička (Věra Kubánková), Sněhová královna / Vrána / baba (Vilma Cibulková), stařena / Finka (Jana Andresíková), Lilie / Hyacint / loupežnická dcerka (Vendula Křížová), Hyacint / Narcis / Holub (David Novotný), Blatouch / Sob (Bořivoj Navrátil), Havran (Ilja Racek), Sněženka / Holub (Magdalena Chrzová), Svlačec / Holub (Emil Žák). Dále účinkují (Anna Poláková, Kateřina Poláková a Irena Houkalová.

Natočeno 1999 (70 min). Repríza 24. – 26. 12. 2019 (ČRo 2 Praha, 20:00 h.)  v cyklu Četba na pokračování.

Vydala Radiotéka, červen 2019 (MP3).

Pozn.: Vysíláno také jako třídílný seriál.

Pozn. 2: V jednom z nejhezčích, ale i velmi smutných příběhů dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena se vypravíme s Gerdou hledat malého Kaje, kterého uvěznila Sněhová královna ve svém zámku. Poetická pohádka o krutosti, pýše a nenávisti, ale také o síle přátelství a lásky. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)