Klub podivuhodných živností (1990)

Gilbert Keith Chesterton. Dramatizace Jaro Rihák. Dramaturg Ján Uličianský. Hudební improvizace Víťazoslav Kubička. Mistr zvuku Peter Daniška. Technická spolupráce Milan Greguš. Režie Jaro Rihák.

Účinkují Milan Lasica, Július Satinský, Marián Labuda, Stanislav Dančiak, Pavol Mikulík, Ivan Romančík, Martin Huba, Peter Debnár, Dušan Blaškovič, Oľga Solárová, Juraj Predmerský, Ján Valentík, Ivan Krivosudský, Ivan Laca, Július Vašek, Vladimír Černý, Slavo Záhradník a Július Paluš.

Natočeno v Československém rozhlase v roce 1990 (43 min.). Česká premiéra 14. 1. 2018 (ČRo 3 Vltava, 16:00 h) v cyklu Repete a ČeskoSlovenský rok a rozhlasové výměny se Slovenským rozhlasem; 24. 7. 2021 (SRo Rádio Devín, 13:30 h.) k úmrtí M. Lasici.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Anotácia: Súkromný detektív Ruplet Grant sa svojej úlohy v podivuhodných príbehoch, kde sa deje čosi „zhubné a hrozné“, zhostil nadmieru iniciatívne. Aj keď sa mu, pravdupovediac, zmysel a riešenie zväčša vymykalo z rúk a presahovalo hranice jeho chápania. (Televízia a rozhlas 44/1996, str.15.)

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)