Velký román (2003)

Mel Calman.
Komedie. Přeložil Jiří Hubička. Dramaturgie Jana Weberová. Režie Milan Schejbal.

Osoby a obsazení: Hrdina (Filip Blažek), Alter Ego (Oldřich Vízner), dr. Mudrštajn (Jiří Bruder), Francouz (Ernesto Čekan), Bůh (Oldřich Vlach) Fantazie (Lucie Pernetová), průvodčí – Smrtka (Martin Písařík), Fiona (Vendula Křížová) a další.

Natočeno v roce 2003. Premiéra 2. 10. 2003 (Vltava, 20:00 – 20:42 h.; 39min.).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Tentokrát velmi nepovedená záležitost, především výchozí dramatický text. Mel Calman, proslavený rozhlasovými hrami s nezvyklými postavami (Srdce, Žaludek, Penis, Žloutkový věneček), tentokrát sáhnul po námětu tisíckrát zpracovaném autory geniálními i prachmizernými (i autor těchto řádků si jednou „zařádil“) – a sice po rozhovoru právě tvořícího autora a jeho alter ega. Tato látka bohužel plně odhalila Calmanovu neschopnost vytvořit dramatický text dobře vygradovaný a vypointovaný, což bylo v předchozích textech (Mlsání, Srdeční slabost) maskováno výbornou volbou prostředí a „postav“. Nijak nepomohla ani režie, ani výkon Oldřicha Víznera (Filip Blažek v roli autora si evidentně nevěděl s tak špatným textem rady).

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)