Veselé Vánoce (1995)

Pierre Barillet – Jean Pierre Grédy.
Překlad Ida de Vries. Úprava Josef Hlavnička. Hudební improvizace Michal Mandel. Dramaturg Hynek Pekárek. Stereoscénář Ladislav Reich a Ivan Chrz. Režie Ivan Chrz.

Osoby a obsazení: Solange Ballotionová (Jorga Kotrbová), Marcel (Zdeněk Žák), Líza (Miroslava Pleštilová), TV technik (Miroslav Táborský) a poslíček (Libor Hruška).

Natočeno v roce 1995. Repríza 22. 12. 2013 (ČRo 2 Praha, 20:00 h.); 25. 12. 2015 (ČRo 3 Vltava, 20:00 h.; 32 min.).

Pozn.: Konverzační hra. Na Štědrý den se v pařížském luxusním bytě po delším odloučení setkává milenecká dvojice, kterou více než cit spojuje účast na vraždě nepohodlného manžela.

Lit.: anonym: Pierre Barillet, Jean Pierre Grédy: Veselé vánoce. In web ČRo 3 Vltava, prosinec 2015 (anotace). – Cit.: Konverzační hra populární francouzské autorské dvojice Barillet- Grédy se odehrává na Štědrý den v luxusním pařížském bytě. Po roce odloučení se tu setkává milenecký pár, který víc než cit spojuje účast na vraždě nepohodlného manžela. Pierre Barrilet a Jean-Pierre Grédy od roku 1950 napsali více než třicet divadelních komedií, z nichž mnohé se úspěšně hrály na Broadwayi a dočkaly se filmového zpracování. 

Lit.: anonym: O’Henry: Vánoce na objednávku; Pierre Bareillet a Jean Pierre Grédy: Veselé Vánoce. In web ČRo 2 Praha, prosinec 2013 (anotace). – Cit.: Nedělní večer na Dvojce patří dvěma kratším hrám, které se odehrávají v čase vánočních svátků. První příběh pochází z pera známého amerického povídkáře O’Henryho a zavede nás až do zlatokopeckého městečka, kde zjistí, že jim k vánočním oslavám chybí to hlavní, co nejvíc vytváří typickou atmosféru, totiž děti.

Hra známých francouzských autorů Barilleta a Grédyho je detektivní příběh o zločinu a trestu, v němž uslyšíte v hlavních rolích Jorgu Kotrbovou a Zdeňka Žáka. 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)