Proti severnému vetru (Proti severnímu větru, 2010)

Daniel Glattauer. Rozhlasová úprava  Alice Elsnerová. Překlad a dramaturgie Martina Vannayová. Zvuk Stanislav Kaclík. Režie Jaroslav Rozsíval.

Účinkují Elena Podzámska, Martin Mňahončák, František Kovár a Laco Kerata.

Natočeno 2010 (79 min.).  Premiéra 2. 1. 2011 (Radio Slovensko, 22:30 h.).

Pozn.: Půvabným románkem v e-mailech s názvem Dobrý proti severáku mi tento autor padl do noty. Příběh pojednává o dvou lidech, kteří se sblížili prostřednictvím zaměněné e-mailové adresy. Zpočátku nevázaná komunikace na téma záměny písmenek se den za dnem proměňuje a stává se stále osobnější… Ostatně: co může být pohodlnější, než se někomu svěřit v naprosté anonymitě. Příběh se rozehrává a dějová linie roztáčí…
Hlavní hrdinka Emma Rothnerová chce stůj co stůj zrušit objednávku časopisu Like. Bohužel se jí místo toho alespoň třikrát podaří napsat soukromé osobě, jakémusi panu Leo Leikovi (dále jen Leo), a to nešťastnou záměnou Like za Leike. Leo píše Emmi velmi stručnou zprávu, v níž se pokouší objasnit tento omyl. Ta je ovšem, jak se zdá, nepoučitelná a zase si příště jeho adresu splete. Vzniká úsměvná komunikace na téma záměny písmenek a to oba pisatele začíná bavit

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Výborná hra, bez dychu som počúval až skoro do polnoci.
Veľmi poučná a nakoniec to, že Leo Leike dostal rozum a ukončil to bola satisfakciou všetkým chlapom.

presne tak .. úžasné :) chcela by som si to niekde stiahnuť ako mp3 ..ale neviem nikde som to nenašla.. :/

Zdielam pocity v komentaroch. Prosim, ak niekto ma nahravku mp3 … 0905482997
Dakujem
Lubo

Prosím pána, ktorý mi volal, aby to skúsil znova – prerušilo nás a volanie spat bolo na vratnicu, kde Vas neidentifikovali. Dakujem. Istotne sa dohodneme.
Lubo

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)