Velká galaktická dobrodružství kapitána Mokošábra 1/5 (2010)

Tomáš Kočinský. Navýsost ekologickou vesmírnou loď s poťouchlým názvem Špína a kapitána Mokošábra čeká průlet Sluncem, návštěva Pluta, obhlídka hvězdy zvané Proxima Centauri, alespoň letmé rozhlédnutí po naší Mléčné dráze, ale také nakouknutí do těch nejvzdálenějších vesmírných končin. Dramaturgie Václava Ledvinková. Zvukový mistr Milan Křivohlavý. Zvukové efekty Petr Šplíchal. Záznam a střih Alena Vejsadová. Produkce Dana Reichová. Režie Vlado Rusko.

Osoby a obsazení: vypravěč (Pavel Soukup, 1-5), kapitán Mokošábr (Jiří Lábus, 1-5), svéhlavě bezhlavý android Odvšehokousek zvaný Olda (Michal Pavlata, 1-5), škytavka (Jana Stryková, 1-3, 5) a další.

Připravil Český rozhlas v roce 2010 (5 x 11 min.). Premiéra 13.-17. 12. 2010 v pořadu Domino (ČRo 2 Praha). Repríza 15.-19. 9. 2014 v pořadu Klub Rádia Junior (ČRo 2 Praha, 19:00 h.),  15.-19. 5. 2017 v cyklu Příběhy, fantazie, dobrodružství (ČRo Rádio Junior, 18:10-18:25).

Díly: 1. Start do Slunce, 2. Pluto, 3. Proxima centauri, 4. Mléčná dráha, 5. Horizont událostí.

Pozn.: Prvních pět pilotních částí sci-fi seriálu pro děti i dospělé. Komicko-kosmickou formou skoro „Červeného trpaslíka“ přibližuje posluchači dobrodružství tří nerozlučných přátel – kapitána Mokošábra, Škytavky a bezhlavého androida Odvšehokouska na cestě vesmírem za tetou Bertou. Využitím širokého prostorového rozvrstvení zvuku a jeho elektronického zpracování vzniklo pro posluchače otevřené pole obrazotvornosti, fantazie a dětské imaginace. (anotace)

Lit.: Ledvinková, Václava: Velká galaktická dobrodružství kapitána Mokošábra. In web ČRo 9. 12. 2010 (anotace). – Cit.: V pondělí 13. prosince vás, kluci a holky, poprvé pozve Český rozhlas a Bertiny mlhovinové dortíky na Velká galaktická dobrodružství kapitána Mokošábra.

Bude jich celkem pět a startuje se v Dominu, přičemž dopravním prostředkem nám bude navýsost ekologická vesmírná loď s poťouchlým názvem Špína. Velí jí kapitán Mokošábr, pomocné práce obstarává svéhlavě bezhlavý android Odvšehokousek, zvaný Olda, a chybět nebude ani potrhlá holka, která má na svědomí kapitánovu nervozitu a jeho neustálé škytání. A co nás čeká? Průlet Sluncem, návštěva Pluta, obhlídka hvězdy zvané Proxima Centauri, alespoň letmé rozhlédnutí po naší Mléčné dráze, ale také nakouknutí do těch nejvzdálenějších vesmírných končin.

Ze Země bude na celý let dohlížet jeho autor s příznačným jménem Tomáš Končinský, hudbu obstará Petr Mandel a vše se odehraje v režii Vlado Ruska. Osobní účast na palubě přijali Jiří Lábus, Michal Pavlata a Jana Stryková. Můžete se přidat i vy.

A pokud vám vrtá hlavou, co s tím má společného firma tety Berty a její mlhovinové dortíky, kupte si nějakou dobrotu a počkejte na premiéru nové četby v Dominu. Její start se blíží…

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)