Smetiarske autíčko a drak (Popelářské autíčko a drak, 2001)

Viliam Klimáček. Pohádkový příběh. Dramaturgie Kveta Slobodníková a Zuzana Grečnárová. Hudba Roman Žiaran. Zvuk Ľubica Olšovská. Režie Jaro Rihák.

Účinkují Frencien Bauer, Viliam Klimáček, Miro Noga, Ján Kroner, Szidi Tobias, Helena Geregová, Zora Kolínska, Ivo Gogál a další.

Připravil Slovenský rozhlas Bratislava v roce 2001. Premiéra 29. 9. 2001 (Bratislava, 41 min.). Repríza 17. 4. 2018 (Rádio Litera, 16:30 h).

Lit.: Kekeliaková, Monika – Šaráková, Lucia: Hračky (aj slovné), bábky a marionety. Téma týždňa. In web Radio Litera, 16. 4. 2018 (článek). – Cit.:  Tento týždeň bude v Rádiu Litera predovšetkým divadelno-hravý. Peter Turčík vás v Thespidovej káre zoberie do bábkového divadla medzi marionety i maňušky. Vďaka Alene Kaclerovej sa dozviete čo-to z histórie bábik. Motív bábik sa objaví aj v dráme Henrika Ibsena, v poviedke Milana Čarňanského a Jána Milčáka. Tento týždeň bude aj o hravosti v jazyku a vo vysielaní budú Pochúťky jazyka so Štefanom Moravčíkom. Určite si nenechajte ujsť poviedky novozélandskej spisovateľky Katheriny Mansfieldovej Šálka čaju a Domček pre bábiky, poviedku Jozefa Kronera Túžba hrať divadlo a rozhlasovú hru od Bulgakova Zojkin byt. S Andreou Mykýšovou Volárovou a jej hostkami sa budeme rozprávať na tému „Kdo si hraje, nezlobí, alebo deti a hračky“. Nebude chýbať ani rozprávková hra Viliama Klimáčka Smetiarske autíčko a drak. (…)

Hravý týždeň dokonale oživí Viliam Klimáček a jeho rozprávková hra Smetiarske autíčko a drak. Hlavným hrdinom je malý Vincko a jeho živé hračky. V príbehu stretnete aj samotného autora – Viliama Klimáčka, ktorý sa sem-tam objaví v postave tatina. V réžii Jara Riháka účinkujú Frencien Bauer, Viliam Klimáček, Miro Noga, Ján Kroner, Szidi Tobias, Helena Geregová, Zora Kolínska, Ivo Gogál a ďalší. Hra mala premiéru v roku 2001. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)