Případ Pohádkový dědeček (2010)

Marie Kubátová. Pohádka. Hudba Jan Jirásek. Hudební redaktor Jiří Štusák. Mistři zvuku Jiří Václavíček a Petr Šplíchal. Režie Pavel Krejčí.

Osoby a obsazení: Pohádkový dědeček (Jan Pilař), pekařka (Dagmar Felixová), Máří (Martina Sykorová), 1. sudička (Lída Vlášková), 2. sudička (Kristýna Jelínková), 3. sudička (Romana Chvalová), Honza (Jiří Kalužný), soudce (Jiří Klepl), čert (Václav Poul), černokněžník (Jan Bílek), písař (Boris Šlechta), tovaryši a vojáci (kompars ČRo Hradec Králové).

Nastudoval ČRo Hradec Králové v roce 2012. Premiéra 24. 12. 2010 (ČRo Hradec Králové, 46 min.).

Pozn.: Na tuto pohádku navázala o dva roky další – Případ „Pohádková babička“ (2012).

Pozn. 2: Na Štědrý den v pátek 24. prosince 2010 pro vás připravil Český rozhlas Hradec Králové zajímavé odpolední vysílání s autorkou knih pro dospělé i dětské čtenáře, divadelních a rozhlasových her Marií Kubátovou. Podle jejích námětů bylo natočeno několik filmů a televizních inscenací. Část své tvorby napsala ve stylizovaném krkonošském nářečí. Dosud jí vyšlo 70 knižních titulů. (Od 13:05 do 14:00 uslyšíte pořad „Pohádkové Vánoce s Marií Kubátovou“. A po 14 hodině pak původní pohádku Marie Kubátové „Případ pohádkový dědeček“ z knihy Pohádky z Moravy.) (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)