Trpaslík Nosáčik (Trpaslík Nos, 1958)

Wilhelm Hauff. Pohádka. Dramatizace Stanislav Mičinec. Redakce Emília Drugová. Hudební spolupráce Ada Rehorová. Technická spolupráce Štefan Buček, Luboš Karásek. Režie Viera Štróblová.

Osoby a obsazení: vypravěč (Ján Klimo), čarodějnice (Beta Poničanová), Hans (Peter Mikulík), matka (Oľga Adamčíková), otec (Alojz Kramár), vévoda (Ondrej Jariabek), kníže (Jozef Skovay), Mimi (Eva Markovičová) a další.

Připravil Československý rozhlas Bratislava v roce 1958. Repríza 29. 5. 2021 (SRo Rádio Junior, 41 min.).

Pozn.: Neobyčajný osud čaká chlapca Hansa. Tak ako obyčajne, aj vtedy pomáhal mame na trhu predávať zeleninu, keď sa pri pulte objavila škaredá stará žena. Starena ofrflala všetku zeleninu, byliny, korienky a Hansa to poriadne napálilo. Nič jej nedaroval a ešte si robil posmech z jej tenkého krku, krivých prstov a dlhého nosa. Starena nakoniec kúpila šesť kapustných hláv a vypýtala si chlapca od mamy, aby jej pomohol odniesť ťažký košík. Keď uvidel, že čudná starena býva v prepychu a šesť kapustných hláv sa zmenilo na ľudské hlavy, pochopil, že sa dostal do rúk čarodejnice. Sedem rokov musel strige slúžiť, a keď sa dostal von, nebol už krásnym Hansom, ale ostal z neho len Trpaslík – Nosáčik. V novej podobe ho čakajú ďalšie veľké dobrodružstvá.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)