Skrinka s dušičkami (Skříňka s dušičkami, 2010)

Jana Šebová. Pohádková hra s písničkami. Zvuk Peter Krajčovič. Hudba Marián Čekovský. Dramaturgie Hana Rodová. Režie Hana Makovická.

Účinkují Jana Jurišincová, Miroslav Kolbaský, Eva Cibulová-Ryšáková, Peter Sasák, Vladimír Bálinth, Róbert Šudík, Michal Kentoš, Alex Uras.

Připravil Slovenský rozhlas v roce 2010 (45 min.). Repríza 19. 11. 2023 (SRo Rádio Regina, 8:00 h.) v cyklu Rozprávková hra.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Dobrý deň.
Dňa 18.11.2018 som počúvala rozprávkovú hru s pesničkami Skrinka s dušičkami. Rada by som vyjadrila uznanie a poďakovanie za pekný, hlboký príbeh. Okrem vtipnej formálnej hry s odvodenými významamy slova“duša“,má príbeh morálny náboj a zároveň vychováva deti aj dospelých. Netreba nám importovaných Harry Pottera a pod.Čerpajme z domácej tvorby, ľudovej slovesnosti aj súčasných autorov, aby literatúra plnila úlohu etickej a estetickej výchovy a mala skutočnú „DUŠU“.
Želám veľa tvorivých síl do ďalšej hodnotnej tvorby či už pre deti alebo dospelých.
S pozdravom
Jarmila Rechtorisová

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)