Mandragola (Mandragora, 2002)

Niccolo Machiavelli. Rozhlasová adaptace divadelní komedie. Redakce Radmila Vidak. Hudba dramaturgie Marina Markovič. Zvuk Nikola Nikolič. Redakce vysílání Vladimir Popovič. Producent Alexandra Rajkič-Žikič. Režie Nene Todorovič.

Účinkují Dragan Bujič, Miodrag Radovanovič, Dušanka Stojanovič, Ivan Jagodič, Peter Michajlovič a Srden Ivanovič.

Natočilo Radio Beograd Dramski program v roce 2002 (36 min.).

Pozn.: Pro noci, ve kterých vášeň říká ano – komedie z Florencie.
Výtažek z kouzelného kořene, jehož jméno nese Machiavelliho hra v titulu, má posloužit k oklamání impotentního manžela mladé ženy. Potěší vás setkání s rozpustilými hrdiny nejlepší komedie italské renesance z pera autora slavného díla Vladař.

Účel světí prostředky! A především, když jde o ženu! O ženu překrásnou, ale vdanou! Kallimach touží strávit noc s Lukrécií. V cestě však stojí – jak jinak – manžel: neplodný žárlivec. Naštěstí, ten šílí po potomkovi. Když se k tomu přidá šikovný kuplíř, velké množství intrik a kapky z čarovné mandragory, dokonalá lest je na světě. Známá renesanční komedie prý vychází ze skutečné události z roku 1504 a vypráví o touze po milostném dobrodružství, penězích, o pokrytectví, hlouposti a pověrčivosti. Patří k těm oblíbeným veseloherním titulům, které se na jevištích divadel objevují pravidelně. Snad i proto, že postavy v Mandragoře jsou vděčnou příležitostí k nezapomenutelným hereckým výkonům. A kromě toho, nebude chybět lechtivý humor a žhavé italské slunce, které rozpaluje touhu po smyslnosti.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)