Když dívka chleba krájela (1968)

Isabelle Villarsová. Detektivka – samostatné pokračování švýcarského seriálu. Překlad Jarmila Vraná. Hudba Jan Kaláb, řídí autor. Režie Jiří Roll.

Osoby a obsazení: Roland Durtal, soukromý detektiv (Felix le Breux), Picoche, jeho pomocník (Svatopluk Skládal), Gallois, policejní komisař (Bohumil Švarc), Henri Thalmann, obchodník s koberci (Josef Chvalina), Irena, jeho žena (Vlasta Fabianová), David, jejich syn (Blanka Ždichyncová), Julie Picardová, ošetřovatelka (Irena Kačírková), Augustin Claret, doktorův sluha (Luděk Kopřiva), Marie, hospodyně u Durtala (Nelly Gaierová), Galabert, policejní komisař (Miloš Zavřel), Barbarin a Raymond, policejní strážníci (Karel Pavlík a Vladimír Čech), vyšetřující soudce (František Holar), kameloti (Jan Kotva a Artur Šviha), vrátný (Rudolf Široký), Felix Rovanel (Karel Hábl).

Nastudovala Plzeň – Karlovy Vary v roce 1968. Premiéra 30. 11. 1968 (Československo, 10:15 – 11:15 h.; 56 min.). Pravděpodobně smazáno.

Lit.: Strejčková, Jaroslava: Seriál detektivních příběhů. In Československý rozhlas 44/1968 (28. 10 – 3. 11. 1968), s. 19 (článek).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Na tuto rozhlasovou detektivku se pamatuji z ranného dětství, hlavně na doprovodnou píseň v podání, myslím ?, Rudolfa Pelara. Někde na půdě jsou malé magnetofonové pásky a na některém kotoučku ji otec nahrál. Jenže už je nemám na čem přehrát…

Dobrý den, my pásky převést umíme. Pokud byste byla ochotná nám je svěřit, rádi je zdigitalizujeme.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)