Poklad pana Arna (1999)

Selma Lagerlöfová. Překlad Jindra Kopecká. Dramatizace Zuzana Bohdanecká. Hudba Petr Mandel. Dramaturgie Ivan Hejna (= Ivan Hubač). Režie Jiří Horčička.

Účinkují Lubomír Lipský, Miroslava Pleštilová, Otakar Brousek I., Pavel Rímský, Zdeněk Maryška, Antonín Molčík, Aleš Procházka, Jiří Schwarz, Antonie Hegerlíková, Jan Skopeček, Steva Maršálek a Tomáš Racek.

Natočeno v roce 1999 (49 min.). Repríza 12. 1. 2019 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.); 30. 12. 2023 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.) v cyklu Hra na sobotu.

Pozn.: Tři žoldáci zabijí venkovského šlechtice, který se jmenuje pan Arne. Zavraždí jeho rodinu a uprchnou s jeho majetkem. Jediným přeživším je mladá dívka. Po letech potká jednoho z vrahů, ale neví, o koho se ve skutečnosti jedná. Seznámí se s ním a zamiluje se do něj. Později zjistí, o jakého člověka jde, a stojí před dilematem, zda mu odpustit či se pomstít za to, co v minulosti spáchal na její rodině.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)