Skřítek v láhvi (1992)

Robert Louis Stevenson. Překlad Hana Šnajdrová. Dramatizace Ivan Hejna (= Ivan Hubač). Hudba Petr Mandel. Dramaturgie Eva Košlerová. Režie Karel Weinlich.

Osoby a obsazení: Keane (Otakar Brousek II.), Kokua (Věra Slunéčková-Hučínová), Lopaka (Ladislav Mrkvička), Stevenson (Radoslav Brzobohatý), stařík (Martin Růžek), mladík (Jiří Langmajer), tulák (Ota Sklenčka), stavitel (Karel Pospíšil), muž (Miloš Rozhoň) a dělmistr (Antonín Hardt).

Natočeno 1992 (54 min.). Repríza 14. 4. 2019 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.); 13. 1. 2024 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.) v cyklu Hra na sobotu.

Pozn.: Středobodem povídky Roberta Louise Stevensona, podle níž byla zpracována rozhlasová hra Skřítek v láhvi, je opravdu láhev, a to láhev přímo ďábelská. Splní člověku každé přání, ale musí se jí zbavit dřív než zemře, jinak ho čeká věčné zatracení v pekle. Prodat ji však může jen se slevou. A co si počne chudák, který ji koupí za tu nejposlednější drobnou minci? (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

podle stránky
http://www.rozhlas.cz/deti/vysilani_pro_deti/_zprava/383828
byla hra natočena v roce 1992

Vera Sluneckova ma znova uputala svojim nadhernym vykonom.
Prvykrat som ten hlas stretol v Marko Polovi ,ako cestoval do Ciny.
Tam je tiez skvela

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)