Kto zaplatí nohavice (Kdo zaplatí kalhoty, 1956)

Jakub Graichman. Rozhlasová adaptace divadelní komedie. Rozhlasová úprava Ada Rapošová. Zvuková realizace Ján Schramko a Anna Šebová. Režie Ada Rapošová.

Osoby a obsazení: Vrtkavý, praktikant (Karol Černík), Tmavohorský, úředník a básník (Ján Klimo), Dávid, hostinský (Július Vašek), Izák, krejčí (Ivan Krivosudský), posel (Ernest Pauč ? Paluš?), Právodej, měšťanosta (Viliam Polóniy), Ilona, jeho žena (Mária Hájková), Marka, jejich dcera (Magdaléna Lokvencová), Puff, kasničiar (Jozef Cút), Adam, sedlák (Ondrej Košút), Pavel, jeho syn (Vladimír Kostovič), vozka (Rudolf Velický), Hanka, služka u Právodeje (Oľga Zöllnerová) a ??? (Ján Kramár).

Připravil Československý rozhlas v roce 1956. Premiéra 11. 11. 1956 (71 min.).

Pozn.: Zdrojom série komických situácií je skromný úradník a básnik Tmavohorský, ktorý vedie súdny proces pre nohavice. Hlboké úvahy básnika komicky kontrastujú s malichernými záležitosťami a ilúziami úradníka. /1864/

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)