Dračí sémě (2005)

Robert Ervin Howard. Dramatizace Vladimír Zajíc. Scénická hudba Petr Mandel. Dramaturg Martin Velíšek. Technická spolupráce Martin Zvolánek. Režie Lída Engelová.

Osoby a obsazení: Paul Griswell (Jiří Kalužný), John Branner (Milan Němec), šerif Buck (Zdeněk Rumpík), černoch Jákob (Václav Dušek), Elizabet Blassenvillová (Ludmila Mecerodová) a zombie (Lída Engelová).

Natočeno v roce 2005 (51 min.). Repríza 3. 7. 2021 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.) v cyklu Hra na sobotu.

Pozn.: Inscenace byla natočena ve spolupráci Východočeským divadlem Pardubice.

Rec.: Sedlák, Marek: Dračí sémě. In Skipův svět, duben 2007 (web).

Lit.: anonym: Dračí sémě. Byla to skutečnost, nebo jen děsivý sen? Horor podle Roberta Ervina Howarda. In web ČRo 2 Praha, 3. červenec 2021 (článek). – Cit.: (…) Děj hororu podle Roberta Ervina Howarda se odehrává na americkém jihu, kde hrdina příběhu najde během lovu tajemný opuštěný dům. Jaká strašlivá odhalení tam na něj čekají?  (…)

Americký spisovatel Robert Ervin Howard je znám především jako autor povídek o Conanovi. Čtenáři si jeho jméno spojují s žánrem fantasy, horory a dobrodružnými historickými příběhy. Od mládí chtěl být spisovatelem a svou první práci publikoval již v 18 letech. Největší slávu mu přinesly příběhy o barbaru Conanovi. Kromě prózy psal i poezii.  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)