Milénium (2001)

Osvald Zahradník. Původní rozhlasová hra. Hudební dramaturgie Roman Žiaran. Hudební improvizace Cyril Kubiš. Zvuk Peter Janík. Dramaturgie Milan Frolo. Režie Martin Kákoš.

Osoby a obsazení: Angela (Szidi Tobias), Barbie (Anna Šišková), Hans (Ľubo Roman), Jožo (Peter Marcin), Lavruša (Matej Landl), Otec (Emil Horváth), Polpot (Ivan Vojtek), Primáš (Ivan Laca), Yeti (Dušan Szabó).

Připravil Slovenský rozhlas v roce 2001. Premiéra 22. 2. 2001 (Rádio Slovensko, 20:05 h.; 51 min.). Repríza 17. 8. 2017 (Rádio Devín, 17:00 h) v cyklu Ars litera k úmrtí Osvalda Zahradníka.

Pozn.: Na XVIII. festivalu rozhlasovej hry Bojnice 2003 autor  získal ocenění v kategorii původní rozhlasová hra 2001-2002 pro dospělé za hry Milénium, Pár-nepár, Únos.

Satirická komédia o nebi v pekle a pekle na zemi. Autor zhromaždil v pekle vyberanú spoločnosť na veky zatratených, ktorí aj tam dokážu profitovať zo svojho predchádzajúceho života a zriadiť si v pekle pre seba svoj malý súkromný raj. Zdanlivo rozohraná idylka sa však končí vo chvíli, kedy sa rozchýri, že Satan otrčil kopytá a v pekle je vyhlásená amnestia. Večne zatrateným sa však späť na zem nechce, pretože dobre vedia, že vrátili by sa iba do takého sveta, aký ho po sebe zanechali.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)