Labyrint (1972)

Jiří Pětivoký. Pohádková hra na motivy řeckého mýtu o Mínotaurovi. Hudba Igor Bázlik. Vybral, dramaturgicky pripravil Emil Fillo. Zvuková a technická realizácia Eva Hubková a Július Galát. Réžia Olívia Binderová.

Osoby a obsazení: Théseus (Karol Machata), Ariadna (Zdena Grúberová), Laurion (Július Pántik), Daidalos (Viliam Záborský), Amarna (Eva Poláková), Artasen (Anton Mrvečka), chlapec (Ľubo Roman), rozprávač (Ján Klimo), Minótauros (Karol Machata), pestúnka (Hana Meličková), veliteľ athénskej lode a 1. dvoran (Jozef Sodoma), lodník (Jozef Šimonovič), sluha (Jozef Longauer).

Připravil Československý rozhlas v roce 1972 (49 min.). Reprízy 19. 6. 2012 (SRo 9 Rádio Junior), 26. 3. 2016 (SRo 9 Rádio Junior).

Pozn.: V rozprávkovej hre Labyrint sa nestretneme s drakmi a princami, ale jednu princeznú tam veru nájdeme. Je ňou Ariadna, ktorá dá gréckemu hrdinovi Theseovi niť, aby sa v nebezpečnom labyrinte nestratil. V labyritne na Kréte sa totiž neskrýva drak, ale ktosi omnoho nebezopečnejší… Hra je určená pre deti od 8 rokov. (anotace SRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)