Mínusová (1996)

Elena Antalová. Původní rozhlasová hra pro mládež. Dramaturgie Ján Uličiansky. Hudební dramaturgie Lýgia Vojtková. Zvuk Imrich Adamko a Stanislava Ďurišová. Režie Ivan Predmerský.

Osoby a obsazení: babka (Božidara Turzonovová), ona (Lucia Butašová), chlapec (Kamil Konárik), žena (Soňa Ulická), starec (Vladimír Minarovič). Dále účinkují Jozef Šimonovič, Ivan Laca, Jana Bárdošová, Peter Marcin, Miroslav Trnavský.

Nastudoval Slovenský rozhlas v roce 1996 (40 min.). Premiéra březen 1996. Repríza 19. 7. 2018 (Rádio Litera, 14:30 h).

Pozn.: Krehký príbeh vzťahu vnučky a starej mamy nie je len o osamelosti dieťaťa z rodiny úspešných rodičov, ale aj obrazom rýchlo sa meniacej doby. Menia sa podoby rodinných väzieb, priority životov či vonkajšie znaky, akými sú návody na úspech, zdravie a šťastie. V dobe, keď je náš život zahltený správami o zemetraseniach, vojnových konfliktoch, pikantérií zo života celebrít či novými hudobnými štýlmi, zostáva nemenné to najdôležitejšie – potreba obyčajnej ľudskej blízkosti. (anotace SRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)