Rozlúčka (Rozloučení, 2007)

Osvald Zahradník. Rozhlasová hra. Dramaturg Milan Frolo. Hudební dramaturg Miroslav Nemec. Zvukový mistr Milan Greguš. Produkce a asistenka režie Silvia Matovská. Režie Táňa Tadlánková.

Osoby a obsazení: Nora (Táňa Radeva), Eva (Tatiana Pauhofová), Ivan (Boris Farkaš) a Rudo (Ivo Gogál).

Připravilo Literárno-dramatické centrum Slovenského rozhlasu Bratislava v roce 2007 (36:51). Premiéra 26. 5. 2007  (SRo 3 Rádio Regina).

Pozn. 1: Hra byla přihlášena do soutěže Festival rozhlasovej tvorby 2007 (24.-26. 10. 2007, kategorie Pôvodná rozhlasová hra).

Pozn. 2: Autor vo svojej čiernej komédii v jemných náznakoch humoru a irónie rozohráva bizarnú situáciu pietnej rozlúčky s milovaným oteckom a manželom, ktorý sa neštítil v nevhodnej chvíli odobrať sa na druhý svet. Táto drobná nedokonalosť v správnom načasovaní nebožtíkovho odchodu, aby sa dal patrične zužitkovať, je pre jeho najbližších, dcéru a manželku, zdrojom ich vnútorného i vzájomného konfliktu, kedy sa musia s nenáležitou situáciou dajako vysporiadať. Dominujú skrytá krutosť, sebeckosť, vypočítavosť, pokrytectvo, ale i vzájomná ľahostajnosť k sebe samým, k sebe navzájom a k blížnemu za jeho života i po smrti. Zahradníkov úškrn je krutou grimasou spoza čarovného zrkadielka všadeprítomnej pretvárky a sebaklamu. (anotace SRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

dá se tato hra někde sehnat?

opět překlep, předpokládám, že roli Evy mluví Tatiana Pauhofová

Díky, vše opraveno.

Pekný deň … som tu nový :ň… Dá sa niekde prosím táto hra zohnať alebo hľadám aj hru Balada o Michaelovi Kohlhaasovi …? Chcel by som ju s našim divadlom zinscenovať … Ďakujem

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)