Dick a jeho kočka (1974)

Pohádka. Na anglické lidové motivy napsala Helena Sýkorová. Hudba Pavel Jurkovič. Dramaturgie Eva Košlerová. Režie Karel Weinlich.

Účinkují Josef Červinka, Tomáš Töpfer, Zuzana Töpferová, Josef Patočka, Josef Mixa, Věra Laňková, Miloš Nedbal, Oldřich Janovský, Gabriela Vránová, Rudolf Fleischer, Oldřich Vlach, Milan Klásek, Jan Vágner, Jan Hyhlík, Jiřina Inka Šecová, Jiří Tichota a Pavel Jurkovič.

Natočeno 1974. Premiéra 29. 9. 1974 (Praha, 13:00 – 13:45 h.). Repríza 28. 4. 2013 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.).

Lit.: Ledvinková, Václava: Soutěž Pohádka měsíce dubna vyhráli „Dick a jeho kočka“. In web ČRo 2 Praha, 28. duben 2013 (článek). – Cit.: (…) anglický příběh o chudém a osamělém hochovi, který vyrazil do Londýna, aby našel své štěstí.

Zažil mnoho ústrků a ponižování, ale i docela příjemné chvíle. Jednoho dne mu osud připletl do cesty obyčejnou černou kočku a právě ta způsobila zvrat v Dickově životě. Díky ní získal veliké bohatství, ale štěstí se mu stejně vyhnulo. Tři roky se pak plavil po mořích a oceánech celého světa a všechno si srovnával v hlavě, aby nakonec pochopil, kde se to jeho pravé a skutečné štěstí ukrývá. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)