O krajánku Matějovi, záludném Fridolínovi a hubaté Kajetáně (2012)

Milena Mathausová. Pohádka. Hudba Kryštof Marek. Dramaturgie Václav Ledvinková. Zvuk Milan Křivohlavý. Zvukové efekty Tomáš Pergl. Asistentka režie Dana Reichová. Režie Vlado Rusko.

Osoby a obsazení: Matěj (Miroslav Táborský), Kubík (Jiří Köhler), Fridolín (Radek Holub), vodnice Kajetána (Jitka Molavcová), Kordulka (Lucie Pernetová), Jíra (Viktor Dvořák), hospodská (Jitka Sedláčková), Jiří Knot, Ondřej Vacke, Michaela Stodolová a Sabina Valová.

Natočeno 2012. Premiéra 22. 6. 2013 (ČRo 2 Praha, 13:05 h.; 32 min.). Repríza 15. 1. 2017 (ČRo 2 Praha, 13:04 h); 26. 1. 2020 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.).

Lit.: -view- (= Vieweghová, Šárka): Režisér a maminka… In Týdeník Rozhlas 46/2012 (rozhovor).

Pozn.: Vodnice Kajetána má řádně prořízlá ústa, ale na svého vnuka Fridolína to nestačí. Ten se roztahuje a poroučí nic netušící lidské chase ve mlýně a hraje si na velikého pána. Naštěstí se tu však objeví světem putující krajánek Matěj, který si dokáže poradit a vrátí každému, co jeho jest: vodníkovi vodu a mlýnu řádného mlynáře. (anotace ČRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)