Steel my heart (Zocel moje srdce, 2011)

Jozef Drabiščák. Hudba Matúš Homola. Zvuk Dušan Kozák. Režie Ján Šimko.

Účinkují Ľubomír Bukový, Vlado Zboroň, Rebeka Poláková, Soňa Ferienčíková, Peter Kadlečík, Martin Meľo.

Připravil Slovenský rozhlas v roce 2011 (60 min.). Repríza  20. 2. 2018 (Rádio Devín, 21:30 hod).

Pozn.: V hre boli použité úryvky z textov Franza Kafku,Gillesa Deleuza, Felixa Guattariho, Antonína Artauda, Ruda Slobodu a autentické rozhovory.

Dokumentárna inscenácia, ktorá skúma príbehy ľudí, spojených s košickými oceliarňami. Na základe rozhovorov s bývalými i súčasnými zamestnancami košických oceliarní sme vytvorili inscenáciu o práci, o tom ako sa v čase mení jej vnímanie, o zmenách, ktorými košické oceliarne prešli v turbulentných časoch v druhej polovici dvadsiateho a na začiatku dvadsiateho prvého storočia. V každodenných príbehoch obyčajných ľudí sa odrážajú veľké dejinné zlomy, sociálne a politické zmeny – päťdesiate roky, 1968, 1989 a deväťdesiate roky dvadsiateho storočia, spojené s privatizáciou ale aj veľkou ľudskou katastrofou. V scenári sú použité úryvky z textov Franza Kafku, Gillesa Deleuza a Felixa Guattariho, Antonina Artauda, Ruda Slobodu, Rainera Wernera Fassbindera a autentické rozhovory.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)