Sneh a ľad (Sníh a led, 1991)

Erich Koš. Rozhlasová hra pro mládež na motivy katastrofického románu o nové době ledové. Překlad Jarmila Samcová. Verše přeložil Dušan Slobodník. Dramatizace Peter Gregor. Dramaturgie Ján Uličiansky. Hudební dramaturgie Lýgia Vojtková. Technická realizace Jozef Bajtek a Jozef Bezák. Režie Peter Jezný.

Účinkují Boris Farkaš, Božidara Turzonovová, Michal Gučík, Ladislav Chudík, Juraj Chudík, Juraj Predmerský, Ivan Laca, Jozef Šimonovič, Vladimír Minarovič a další.

Připravil Československý rozhlas v roce 1991 (54 min.).

Pozn.: Sci-fi román. V logicky postavenom deji sa fantastická vízia prelína so skutočnosťou – zhoršenie počasia vplýva na psychiku ľudí, tak ako sa ochladzuje počasie, ochladzujú sa aj vzťahy medzi ľuďmi. Neúprosná gradácia vťahuje čitateľa do hrozivého a mrazivého sveta. Sme svedkami bezstarostnosti, ľahostajnosti, čo neskôr prerastá do nervozity. Ľudia sa začínajú „dobe ľadovej“ prispôsobovať. Ako sa to celé skončí? To sa už dočítate v tejto knihe … (anotace knihy)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)