Vítej mezi námi (2007)

Tereza Semotamová. Použitá hudba John Murphy (AM 180), Michael Andrews (Heaven In Five), Rolfe Kent (Evaluation, Rosie Darko), Joshua Ralph (Bad Things In Threes, A Photo a Smith), Tim DeLaughter (The Rebecca Fantasy), Tuesday Weld (Bathtime in Clerkenwell), Britt Daniel a Brian Reitzell (Auditor) a Thomas Newman (Bandshell). Zvukový mistr Lukáš Dolejší. Dramaturg Marek Horoščák. Režie Jakub Vítek.

Účinkují Petra Bučková, Marie Vančurová a Lubomír Sůva.

Nastudovalo Brno 13. 5. 2007. Premiéra 30. 9. 2007 (Vltava, 19:00 – 19:44 h.; 43 min.) v rámci pořadu Čajovna, cyklus Hry nové generace. V 19.30 h. beseda s tvůrci hry Vítej mezi námi.

Pozn.: Pozn.: Tato hra zazněla 22. 7. 2010 (Husa na provázku, 17:30 h.) v programu Měsíce autorského čtení Brno „Audiokabinet“, uváděly Hana Hložková a Tereza Semotamová.

Lit.: Anonym: Hry nové generace: Tereza Semotamová – Vítej mezi námi. In web ČRo 30. 9. 2007 (anotace). – Cit.:
Jak uvítat na svět nově narozené dítě a vysvětlit mu, co ho mezi námi čeká? Jak si poradit s přívalem každodenních starostí, mezi něž patří souboje o místo na partnerském bitevním poli? Podobné otázky si klade hrdinka rozhlasové hry Terezy Semotamové Vítej mezi námi a nenachází na ně mnoho uspokojivých odpovědí. Jak by také mohla, když v ní samotné se perou hned dva hlasy, ke kterým se přidává hlas jejího partnera. Ve zvláštním trialogu se odvíjí pásmo sestavené z útržků rozhovorů, úvah, groteskních a absurdních situací, které s sebou přinášejí půtky o ty nejtriviálnější záležitosti.

Hru Vítej mezi námi natočil v brněnském studiu Českého rozhlasu režisér Jakub Vítek.
Účinkují Petra Bučková, Marie Vančurová a Lubomír Sůva. Uvádíme v rámci cyklu Hry nové generace v pořadu Čajovna na stanici ČRo 3 – Vltava v neděli 30. září.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Dĺžka – 43 min.

Citace k anotaci
Lit.: Anonym: Hry nové generace: Tereza Semotamová – Vítej mezi námi. In web ČRo 30. 9. 2007 (anotace).

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)