Vražda v Olomouci 1/10 (1996)

Oldřich Daněk. Desetidílný dramatický seriál. Dramaturgie Jan Sulovský. Zvukový mistr Zdeněk Slavotínek. Režie Petr Dufek.

Účinkují Karel Bartoň, Vladimír Hrabal, Radko Choc, Miroslav Hruška, Karel Novák, Ivana Koktová, Josef Bartoň, František Řehák, Jan Sulovský, Mikuláš Pánek a další.

Natočilo studio Olomouc ČRo v roce 1996. Repríza 25. 9 – 6. 10. 2023 (ČRo Olomouc) v cyklu Podvečerní čtení.

Lit.: Toušková, Martina: Oldřich Daněk: Vražda v Olomouci. Purkrabí Tomáš z Náměstí se snaží zjistit, kdo zabil krále Václava III. In web ČRo Olomouc, 6. říjen 2023 (článek) – Cit.: Je srpen roku 1306. Městem Olomouc se náhle jako blesk rozšíří zpráva, že král Václav III., poslední mužský představitel mocného rodu Přemyslovců, byl zabit. Šternberský purkrabí Tomáš z Náměstí dostane od Albrechta ze Šternberka za úkol vypátrat vraha. (…)

Zatímco se Tomáš snaží zjistit, kdo zabil sotva šestnáctiletého Václava, setkává se s mnoha lidmi a mnoha názory na tohoto rozporuplného a lehkomyslného panovníka. Kdo mohl mladého muže zcela nečekaně proklát třemi ranami dýkou? Byla za tím politika, msta odvržené snoubenky, nebo žárlivost mladičké manželky?

Historický román Vražda v Olomouci napsal prozaik a dramatik Oldřich Daněk. Příběh o králi, jenž nevládl dlouho, a vraždě, která znamenala konec mocného rodu Přemyslovců v Čechách i na Moravě, vyšel poprvé v roce 1972. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)