Princ a chuďas 1/2 (1999)

Mark Twain. Přeložil František Gel. Dramatizace Zuzana Bohdanecká. Hudba Petr Mandel. Dramaturg Ivan Hejna. Režie Jiří Horčička.

Účinkují Ladislav Frej, František Němec, Jan Vlasák, Petr Pelzer, Otakar Brousek st., Alois Švehlík, Jolana Smyčková, Věra Hučínová, Daniela Kolářová, Miroslava Pleštilová, Tomáš Racek, Michal Michálek, Jiří Čapka, Antonín Molčík, Martin Zahálka, Rudolf Jelínek, Ivan Řezáč, Jiří Schwarz, Steva Maršálek, Jan Hrubec, Dimitrij Dudík, Miloš Rozhoň, Roman Hemala, Antonie Hegerlíková, Miloš Hlavica a Filip Blažek.

Natočeno v roce 1999 (56 + 56 min., celkem 1:51 hod.). Repríza 1. dílu 19. 5. 2019 (ČRo 2 Praha, 13:05 h).

Lit.: Veverková, Lenka: Mark Twain: Princ a chuďas. In web ČRo 2 Praha, 19. květen 2019 (článek). – Cit.: Půvabný i vzrušující příběh s hvězdným obsazením: Ladislav Frej, František Němec, Otakar Brousek, Alois Švehlík, Daniela Kolářová, ale i Antonie Nedošínská.

Přeneste se do Londýna 16. století, kdy vládl Jindřich VIII. Setkají se tam princ Edward a syn londýnského zloděje Tom Canty. Protože si jsou podobní, vymění si šaty i role. A co se bude dít dál? Jak si povede chudý chlapec na královském dvoře a princ mezi obyčejnými lidmi?

Velký americký spisovatel Mark Twain si trochu pohrál s historií a vytvořil půvabnou a vzrušující pohádku, v níž dobro vyhrává nad zlem, spravedlnost nad bezprávím a lhostejností k bídě a lidskému utrpení. Tomu všemu však předchází velké dobrodružství.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)