Vikingové z Bronských vršků (1984)

Ebby Haslundová. Rozhlasová hra. Překlad Hana Gislová. Dramatizace Marie Šedivá. Hudba Petr Mandel. Dramaturg Ivan Hubač. Režie Karel Weinlich.

Osoby a obsazení:  Mollika (Daniela Kolářová), Helgensen (Miloš Hlavica), tetinka (Věra Kubánková), teta Rita (Daša Neblechová). Dále účinkují Radim Špaček, Dominika Šimerková, Filip Žák, Jiří Janát, Marie Prskavcová, Zdeněk Kutil, Jiří Lír, Hana Štrůdlová, Vladimír Bičík, Oldřich Vlach, Antonín Hardt, Marie Marešová, Jaroslav Hausdor, Marek Bouček, Martin Převrátil, Jiří Neužil a Jan Mach.

Natočeno v roce 1984. Premiéra 9. 2. 1985 (Praha, 13:45-14:32 h.). Obnovená premiéra 16. 3. 2013 (ČRo 2 Praha, 13:05 h.; 46 min). Repríza 29. 9. 2018 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.).

Pozn.: Brzy po odjezdu polárního badatele, otce pěti dětí, na výzkumnou výpravu do Grónska, odjíždí za otcem, který tu onemocněl, i matka. Děti zatají matce telefonát, jímž tetinka ruší slib, že je ohlídá. A tak ke své velké radosti zůstávají sourozenci v domku na samotě samy. Zanedlouho je tu překvapí noční návštěvník, který se vydává za otcova přítele a spolupracovníka, a v domě se usadí. Začíná nebezpečné dobrodružství. Dostanou děti nebezpečného podvodníka a zloděje z domu? (anotace)

Pozn. 2: Jaké je to být synem slavného badatele a polárníka, když nade vše milujete léto a teplo? Co se stane, tatínek třináctiletého Halvdana a jeho o rok mladší sestry Bobbeny na polární expedici onemocní a oni se budou muset sami postarat o své tři mladší sourozence?  (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Obsazeí rolí: Mollika (Daniela Kolářová), Helgensen (Miloš Hlavica), tetinka (Věra Kubánková), teta Rita (Daša Neblechová)

Premiéra 9.2.1985 (Praha, 13:45-14:32)

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)