Drevený orol (Dřevěný orel, 1965)

Helena Križanová-Brindzová. Ruská lidová pohádka. Scénická hudba Tibor Andrašovan. Dramaturgie Emília Drugová. Zvuk Alojz Janeček a Helena Lovásová. Režie Jozef Dánai.

Osoby a obsadenie: car (Ivan Krivosudský), carevna (Eva Kristínová), carevič (Slavo Drozd), zlatník (Alojz Kramár), řezbář (Eduard Bindas), sluha (Ján Géc), princezna (Eva Kvietiková), druhý car (Andrej Nemčok), soudce (Rudolf Velický), pěstounka (Mária Hájková) a stařenka (Beta Poničanová).

Československý rozhlas Bratislava v roce 1965. Repríza 17. 3. 2020 (SRo Rádio Junior, 13:00 h.; 37 min.).

Pozn.: Ruská ľudová rozprávka. Všetko sa začalo tým, že si sám veľký ruský cár náhodou vypočul škriepku svojich dvoch majstrov – zlatníka a rezbára. Handrkovali sa, ktorý z nich je väčší majster a šikovnejší umelec. A tak im zadal úlohu – zmajstrovať do týždňa niečo naozaj výnimočné. Podarilo sa. O týždeň už cára a cáricu ohurovala pohyblivá zlatá kačička a lietajúci Drevený orol. Ten najviac očaril mladého cároviča, ktorý naň ihneď vysadol a odletel do neznáma. Cár s cárovnou syna hneď oplakali a rezbára uväznili. Netušili, aké dobrodružstvo so šťastným koncom naňho čaká…  (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)