Štyri brány mesta Fa (Čtyři brány města Fa, 1977)

František Navara. Pohádková hra. Překlad Ernest Weidler. Dramaturgie Emília Drugová. Hudbu vybrala Dana Reková. Zvuková a technická spolupráce Ľuboš Klásek a Ivan Kulašík. Asistentka režie Jarmila Krivosudská. Režie Mikuláš Bugár.

Osoby a obsazení: vypravěč (Ján Valentík), Gunan (Ľubo Roman), Šamogaj (Anton Mrvečka), chán (Ivan Letko), kníže (Elo Romančík), Ojun (Nataša Kulíšková), stařec (Alojz Kramár), rybka (Mária Úradníčková), hlas (Július Paluš), 1. brána (Eva Kvietiková), 2. brána (Darina Vašíčková), 3. brána (Erika Bauerová) a 4. brána (Hana Kostolanská).

Připravil Československý rozhlas Bratislava v roce 1977 (39 min.). Repríza 16. 11. 2013 ( SRo 9 Rádio Junior); 12. 7. 2015 (SRo 9 Rádio Junior).

Pozn.: Mongolská rozprávka.  Do púšte Gobi sa dostaneme vďaka v rozprávkovej hre Štyri brány mesta Fa. Mesto Fa stojí v krajine Kajtan a v ňom Chán Iripsyn (Ivan Letko) skrýva krásnu O Jun. Do mesta Fa možno vojsť štyrmi bránami, ale ten vstup si treba veľmi dobre rozmyslieť. Každá z brán totiž niečo predstavuje. Odvážny Gunan má pred sebou ťažkú úlohu – zistiť, ktorá z ciest je preňho tá najlepšia. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)