ČSSR – USA (1947)

Zápas z mistrovství světa (Československo – Spojené státy) hraný na pražské Štvanici. Technická spolupráce Karel Koníček a další.

Moderují Josef Laufer, Otakar Procházka a Stefan Mašlonka.

Natočeno 1947. Obnovená premiéra 11. 5. 2013 v pořadu RozHraní – Poklady z rozhlasového archívu (ČRo 2 Praha, 20:00 – 22:00 h.).

Lit.: Černý, Tomáš: RozHraní se vrátí do roku 1947 na MS v ledním hokeji. In web ČRo 2 Praha, květen 2013 (anotace). – Cit.: Magazín o rádiu napříč vlnami času zůstane i tentokrát věrný své zásadě, že uvádí celé poklady rozhlasového archivu, ne jen drobné ukázky. V případě sportovních reportáží se to může zdát poněkud zvláštní, vždyť přece víme, jak tenkrát utkání dopadlo, nač bychom je sledovali znovu? Jenomže hlasy sportovních reportérů nás vtáhnou do děje i po letech.

V roce 1947 se v Praze na Štvanici hrálo mistrovství světa v hokeji a zápas Československa s USA reportovali Josef Laufer, Otakar Procházka a Stefan Mašlonka. A pokud jim dáte příležitost a zaposloucháte se, přistihnete se, že fandíte, že prožíváte utkání jako by to bylo dnes. I v tom je kousek rozhlasového půvabu. Televizní záznam by byl černobílý, rozmazaný a trochu by se možná třásl a vlnil. Rozhlasový obraz si děláte sami, takže může být v HD, i když je to hokej z poválečné Prahy.

Druhou a třetí třetinu si můžeme poslechnout komplet a k tomu ještě vyprávění Karla Tejkala o tehdejších hokejových událostech, jakož i něco o pánech reportérech.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)