Recitál angažovaných umělců 1/? (1972)

1.Vladimír Holan: Dík sovětskému svazu. Recituje Ludmila Pelikánová. Premiéra 4. 4. 1972 (Třetí program, 12:30 h.)

V dalších programech účinkují Václav Švorc, Světla Amortová, Karel Beníško.

Lit.: -ver-: Recitál angažovaných umělců. In Československý rozhlas 15/1972, s. 20 (anotace). – Cit.: „V tomto týdnu zahajujeme nový seriál v našich pořadech, věnovaných poezii. (…) Je věnován tvorbě našich mistrů uměleckého přednesu, které dobře znáte z divadel, z filmů, z televize a v neposlední řadě z účinkování v Čs. rozhlase. Setkávali jsme se s nimi zejména v posledních letech velmi často i na koncertních pódiích a v kulturních domech po celé naší republice, mezi vojáky i na schůzích SČSP (Svaz československo-sovětského přátelství). Všude přinášeli a přinášejí svým posluchačům hluboký umělecký zážitek, tlumočí slovy básníků a spisovatelů krásné myšlenky lidové soudržnosti, lásky k vlastní zemi a k zemi našich nejbližších a nejvěrnějších přátel – k Sovětskému svazu.
Svým angažovaným občanským postojem pomáhají svým posluchačům odplavit kal, který se na těchto neměnných hodnotách usadil ve vědomí mnoha lidí ve smutných letech 1968-1969 a určují tím místo socialistického umělce-komunisty v naší společnosti. Patří jim za to dík a uznání. (…)“

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)