Vstali sme z popola – Elektrikárom trikrát (Vstali jsme z popela – Elektrikářům třikrát, 2011)

Pavol Smolík. Dramatizovaný dokument z cyklu Vstali sme z popola. Na motivy osobního svědectví Jána Sekaja z knihy Zločiny komunizmu na Slovensku volně zdramatizoval Pavol Smolík. Dramaturgie Jana Hevešiová. Hudební dramaturgie Pavol Smolík a Katarína Bielčíková. Zvuk Peter Hájek. Režie Pavol Smolík.

Účinkují Ladislav Konrád, Ľubomír Bukový, Ján Topľanský, Vladimír Kittler, René Jankovič, Alfréd Swan, Mária Schlosserová, Zuzana Kyzeková, Vladimír Minarovič, Soňa Ulická a Ján Mistrík.

Připravil Slovenský rozhlas pro RTVS v roce 2011 (27 min.). Repríza 2. 3. 2018 (SRo 8 Rádio Litera).

Pozn.: Ďalšia dramatizácia z cyklu Vstali sme s z popola má názov Elektrikárom trikrát a vysielame ju od štvrtka. Dozvieme sa niečo o pánovi Sekajovi, pracovníkovi v Stavoindustrii, ktorý sa v roku 1990, po zmene politických pomerov na Slovensku, stal členom a neskôr predsedom Strany demokratického socializmu. V réžii Pavla Smolíka účinkujú Ladislav Konrád, Ľubomír Bukový, Ján Topľanský, Vladimír Kittler, René Jankovič, Alfréd Swan, Mária Schlosserová, Zuzana Kyzeková, Vladimír Minarovič, Soňa Ulická, Ján Mistrík. (anotace SRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)