Soukromá detektivní kancelář Lorňon 1/30 (2018-2019)

Radek Habáň. Soukromá detektivní kancelář Lorňon – k rozluštění největších záhad století jsou zváni všichni posluchači, kterým nechybí důvtip a odvaha. S inspektorem Habžou, strážmistrem Kubíkem a rotným Mirečkem můžete společně rozplétat spletité kriminální případy a zažívat neobvyklá dobrodružství.

Tvůrci a interpreti nezjištěni.

Připravilo Radio Proglas v letech 2018-2019 (30 x cca 50 minut). Premiéra 3., 10., 17., 24., 31. října, 7., 14., 21., 28. listopadu, 5., 12., 19. prosince 2018, 9., 16., 23., 30. ledna, 6., 20. února, 13., 20., 27. března, 3., 10., 17., 24. dubna, 22., 29. května, 5., 12., 26. června 2019 (Radio Proglas).

1. Vražda architekta Skalského (3. 10. 2018) Inspektor Habža, strážmistr Kubík a rotný Mireček se rozhodli vyřešit policií uzavřený případ vraždy architekta Prokopa Skalského. Otráven byl vlastní rukou ve své vlastní vile nebo to vlastně bylo úplně jinak? Jakou roli hrál šálek čaje v jeho pracovně? Byl v něm jed? Zapojte se do vyšetřování i vy!

2. Loupež dudlíku (10. 10. 2018) Soukromá detektivní kancelář bude dnes řešit případ krádeže dudlíku malinkého Petříčka Patočky. Pomozte inspektoru Habžovi, strážmistru Kubíkovi a rotnému Mirečkovi rozplést tento spletitý případ. Ukradly ho kamarádky paní Patočkové – paní Sladká, paní Slaná nebo paní Kyselá; nebo snad zaměstnanec pojišťovny Valentin Palubka? Skrývá se za loupeží dudlíku mezinárodní komplot nebo jde o nešťastnou náhodu?

3. Loupež Na Žežulce (17. 10. 2018) Řezníci Jarda a Pepa, intelektuál Jaroslav Mývalt, výrostek Ludvík Urbánek a pomocná síla ve výkupu lahví Zdeněk Upínák. Který z nich ukradl kompletní pokladnu z obchodu Na Žežulce? Pomozte i vy svými schopnostmi Soukromé detektivní kanceláři Lorňon vyřešit složitý případ.

4. Otrávili Stýva (24. 10. 2018) Na skautském táboře v Radenickém lese byl otráven houbami jeden z vůdců – Štefan Žižlavý řečený Stýv. Je pachatelkou nešťastně zamilovaná Barbora, houbař Ernest Šišolák či myslivec František Mikulka? Záhadu se pokusí poodhalit Soukromá detektivní kancelář Lorňon.

5. Ukradené buchty (31. 10. 2018) Slovutná Soukromá detektivní kancelář Lorňon, bude řešit krádež košíku buchet ze špajzu. U Peterků je podezřelých hned pět osob. Filip Peterka – náruživý počítačový hráč. Julie Peterková – fanynka rockových kapel. Barbora Peterková – zanícená milovnice koní. Vašek Peterka – knihomol. A dvouletá Michalka Peterková – vášnivá motorkářka.

6. Třicet pět sekretářek (7. 11. 2018) Majitel ocelářského impéria Metal Bödek Company – Ištván Bödek – přišel v rozmezí jednoho roku o třicet pět sekretářek. Jedná se o neuvěřitelný sled nešťastných náhod, a nebo jde o pětatřicetinásobnou vraždu? Klesnou akcie Metal Bödek Company ? Vzroste cena šroubků a matiček?

7. Vražda obří kedlubnou (14. 11. 2018) Šéfkuchař restaurace U žíznivého jelena František Rákosník byl vzat do vazby a obžalován z vraždy Alberta Chaluhy. Vášnivý pěstitel ovoce a zeleniny a vynálezce Albert Chaluha byl totiž zavražděn obrovskou kedlubnou, kterou sám vypěstoval ve svém skleníku. Vinu či nevinu Františka Rákosníka se pokusí prokázat Soukromá detektivní kancelář Lorňon.

8. Záhadné zmizení peprmintové žvýkačky (21. 11. 2018) Evžen Kolínek je mladý muž, který se řadí mezi nejlepší bublináře světa. Tedy lidi, kteří pomocí žvýkaček, dokáží vytvořit největší a nekrásnější bubliny. Den před zahájením Mistrovství světa BUBLE GUM 2018 mu přímo z úst někdo ukradl peprmintovou žvýkačku, na které pracoval už několik týdnů. Kdo je pachatel, bude zjišťovat detektivní kancelář Lorňon.

9. Krádež na farmě pana Máselníka (28. 11. 2018) Na farmě pana Máselníka někdo ukradl ze stodoly pneumatiku od traktoru. Pachatelem je buď kůň, kráva, prase, osel nebo kohout. I tento komplikovaný zvířecí případ se pokusí odhalit Detektivní kancelář Lorňon. Při řešení velkou měrou přispěje rotný Mireček, který vám navíc představí dalšího oblíbence ze svého alba slavných detektivů.

10. Poslední vůle pana Pěničky (5. 12. 2018) Detektivní kancelář Lorňon vysílá svůj speciál. Inspektor Habža, strážmistr Kubík a rotný Mireček vás zvou na mimořádnou a důkladnou prohlídku své kanceláře. Především vás seznámí s jeho historií. Navíc můžete vyřešit záhadu s poslední vůlí pana Vendelína Pěničky.

11. Ukradené vlaky (12. 12. 2018) Ukradené vlaky – tak se jmenuje další epizoda ze seriálu Soukromé detektivní kanceláře Lorňon. Inspektor Habža, strážmistr Kubík a rotný Mireček se snaží rozkrýt záhadu mizení vlaků na trati Tábor – Pelhřimov. Jedou, jedou a najednou jsou fuč.

12. Byly jednou tři banky… (19. 12. 2018) Bankéři Jiří Koumes, René Vykuk a Rudolf Šplhoun přišli o svůj veškerý kapitál. Kdo se ukrývá za vyloupením tří největších bank v Horním Břečkově? Miliony korun ve zlatě, v cenných papírech i hotově jsou fuč. Že by za vším stál největší zlosyn planety Pepa Kuchořízek? Po stopách bankovních lupičů můžete vyrazit společně s detektivní kanceláří Lorňon.

13. Sněžný muž (9. 1. 2019) Na Slovensku ve Vysokých Tatrách, pod Lomnickým štítem, ve Skalnaté dolině byl spatřen sněžný muž. Tuto záhadu si samozřejmě Soukromá detektivní kancelář Lorňon nesmí nechat ujít. Aby toho nebylo málo, Pepa Kuchořízek, nejobávanější padouch planety, se ukryl někde v Himalájích. Vyrazit po stopách slovenského yettiho a Pepy Kuchořízka můžete 9. ledna v 16 hodin.

14. Bagrista Pepa a jeho rypadlo (16. 1. 2019) Bagristovi Pepovi někdo na stavbě ukradl jeho milované rypadlo. Měl ho velmi rád a spolu zažili nejednu krásnou chvíli. Pepa je na pokraji zhroucení. Soukromá detektivní kancelář Lorňon opět zasahuje.

15. Diamantové šaty (23. 1. 2019) Luxusní večerní šaty, střízlivě pojatý střih, jemný pastelový odstín, velmi elegantní model plný fantazie. To je předmět, který byl odcizen na módním veletrhu v Paříži. Případu se ujímá Soukromá detektivní kancelář Lorňon. Bude vyšetřování probíhat hladce i po té, co naši detektivové zjistí, že šaty byly posety desítkami drobných diamantů?

16. Peníze z nebe (30. 1. 2019) V kostele svatého Martina v Buchlovicích padají z nebe peníze. Přijít na kloub tomuto zázraku se pokusí Soukromá detektivní kancelář Lorňon. Ve středu 30. ledna v 16 hodin se na vás opět těší inspektor Habža, strážmistr Kubík a rotný Mireček.

17. Deset gangů a jedna krabička (6. 2. 2019) Deset zahraničních gangů spolu bojuje o záhadnou krabičku. Na stopě jim je Soukromá detektivní kancelář Lorňon v čele s inspektorem Habžou a strážmistrem Kubíkem.

18. Kostra (20. 2. 2019) Po několika týdnech byla soukromá detektivní kancelář Lorňon opět povolána na stavbu mateřské školy v Jiříkovicích. Znovu se setkáte s Pepou bagristou, Frantou tatrystou, jeřábníkem Karlem a zedníky Staníkem a Lůďou. Tentokrát Pepa vybagroval kostru člověka. Jak tento hrůzostrašný příběh dopadne, sledujte ve středu 20. února od 16. hodiny.

19. Mireček (13. 3. 2019) Další případ Soukromé detektivní kanceláře se celý odehrává v soudní síni. Ten, kdo usedl na lavici obžalovaných a je obviněn ze smrti pana Jindřicha Bubačky, ublížení na zdraví paní Stuchlé a rušení nočního klidu, je rotný Mireček.

20. Poklad (20. 3. 2019) Vydejte se společně s inspektorem Habžou, strážmistrem Kubíkem a rotným Mirečkem do temného lesa a podzemními chodbami do prastarého hradu za bájným pokladem. Ve středu 20. března ve 4 odpoledne.

21. Hvězda císařovny Sissi (27. 3. 2019) Legendární šperk posázený diamanty, takzvaná Hvězda císařovny Sissi, byla nedávno ukradena za bílého dne z vitríny z pancéřovaného skla. Kromě hlídačů byla střežena i elektronickým poplašným systémem. Krádež století způsobila v Rakousku opravdový šok. Není divu, že k případu byla povolána legendární detektivní kancelář Lorňon.

22. Dovolená v Lipicích (3. 4. 2019) Inspektor Habža, strážmistr Kubík a rotný Mireček vyráží na malé prázdniny. Jako místo odpočinku si vybrali lázeňské město Lipice. Zde načerpají síly a oddechnou si od všech padouchů a ničemů. Anebo ne? Pojďte také vy okusit účinky léčivých pramenů.

23. Čáp Karel (10. 4. 2019) Nedaleko obce Milotice nad Bečvou byl v časných ranních hodinách z jednoho podmáčeného pole unesen čáp Karel. Podaří se vysvobodit rukojmí? Budou dopadeni únosci? Co se skrývá za záhadným únosem? Na tyto otázky se pokusí odpovědět další vydání Lorňonu ve středu 10. dubna ve 4 hodiny odpoledne.

24. Teroristický útok (17. 4. 2019) Inspektor Habža, strážmistr Kubík a rotný Mireček budou tentokrát čelit teroristickému útoku. Nějaký šílenec se rozhodl vymazat z mapy město Olomouc. Evakuace města a záchranná mise detektivní kanceláře Lorňon začíná ve středu 17. dubna v 16 hodin.

25. Vzhůru na palubu (24. 4. 2019) Inspektor Habža, strážmistr Kubík a rotný Mireček se tentokrát vydávají na dobrodružnou plavbu Tichým oceánem. Čeká je krutá bouře, novodobí piráti, ztroskotání, ale hlavně ze dna oceánu vyloví bájný poklad.

26. Formule 1 (22. 5. 2019) V novém vydání detektivní kanceláře Lorňon nahlédnete do zákulisí pilotů Formule 1, autobazarů a autoopravny Jarmil a Kamil. Nepůjde o nic menšího než o loupež nejdražšího závodního vozu na světě – AUTA UNION typ D. Inspektor Habža a rotný Mireček jako automechanikové a strážmistr Kubík jako pilot F1. Závod o miliony startuje ve středu 22. května v 16 hodin.

27. Bomba (29. 5. 2019) Už potřetí budou slavní detektivové z Lorňonu řešit případ na stavbě mateřské školy v Jiříkovicích. Pepa bagrista zde totiž vybagroval dvouset kilogramovou leteckou bombu. Pozadí tohoto strašlivého příběhu bude rozkryto ve středu 29. května v 16 hodin.

28. Tajemství staré půdy (05. 6. 2019) Inspektora Habžu a rotného Mirečka někdo vyláká do jednoho starého opuštěného domu a tam je uvězní. Podaří se jim z léčky vyklouznout, nebo včas zasáhne strážmistr Kubík? Kdo je tajemným žalářníkem a jaký je jeho motiv? Sledujte další osudy vašich oblíbených hrdinů a odhalte s nimi Tajemství staré půdy.

29. Mluvící šiml (12. 6. 2019) Je to neuvěřitelné, ale v dalším vydání Soukromé detektivní kanceláře Lorňon se vydáme do 18. století, do doby, ve které žili samotní zakladatelé této kanceláře: Mikuláš Bonaventura a Filip Springenfeld. Čeká vás případ s názvem „Mluvící šiml“. Na zámku hraběte Štylfrída se dějí záhadné věci.

30. Záhadná socha (26. 6. 2019) Byla manželka známého sochaře Boleslava Tomana zavražděna či ne? A kde je vlastně mrtvola? Co ukrývá socha Jana Amose Komenského? Praporčík Zdeslav Fanglička triumfuje, Pepa Kuchořízek konečně dopaden! Mireček představuje hlídače majáku Václava Kavaňase.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)