Zvonokosy 1/12 (1978)

Gabriel Chevallier. Seriál z kroniky slavné vinařské obce z kraje Beaujolais. Překlad Jaroslav Zaorálek. Dramatizace, stereofonní zpracování a režie Jiří Horčička. Na klavír hraje Vladimír Truc, na housle Josef Dvořáček.

Osoby a obsazení: vypravěč (Václav Postránecký), starosta (Jiří Sovák), učitel (Zdeněk Martínek), dále hrají Zdeněk Řehoř, Dana Medřická, Jana Hlaváčová, Jaroslava Adamová, Jaroslav Moučka, Věra Tichánková, Miloš Nedbal, Luděk Kopřiva, Ladislav Kazda, Stanislav Fišer, Lubomír Lipský, Jiří Mikota, Pavel Spálený, Jaromír Spal, Alfred Strejček, Václav Lohniský, Oldřich Musil, Ela Šelarová, Ludmila Stambolieva, Jindra Kvardová, Jana Robenková, Marie Plavá, Věra Kubánková, Ivo Gübel, Karel Máj, Josef Bek, Jaroslav Cmíral, Luděk Munzar, Michal Pavlata, Jiří Lír, František Filipovský, Josef Somr, Luba Skořepová, Jarmila Krulišová, Daniela Kolářová, Bohumil Pastorek, Jaroslava Drmlová a Marie Marešová.

Natočeno 1978 (1 díl cca 33 min). Repríza 6. dílu 3. 7. 1982 v rámci pořadu 3×60, a to stereo (Vltava, 18:00 – 20:00 h).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Adaptace tohoto románu v rozhlase je neopakovatelná naprosto nedostižná ,nevyrovná se jí žádný film( zvláště ty
z posledních deseti až dvaceti let!!!)Poslechnout si tuto
skvělou lahůdku znamená zažít neopakovatelný zážitek-zvláště
při prvním poslechu. Právě jsem si na Radiotéce objednal CD-Zvonokosy, ale ze 60tých let. Takže to nebudou ty, které opěvuji. Zajímalo by mě, zdali lze sehnat i ty, jenž výše popisujete? Tedy natočené v r. 1978. To jsou ty na které si pamatuji a jež mě tehdy tak okouzlily a jež jsem od té doby neslyšel. Nenapodobitelné jsou tam zejména scény
pomalované hudebním doprovodem. Prostě něco úžasného!
Předem Vám děkuji za případnou odpověď.
Zdraví Vás Váš posluchač Štěpán Tychtl z Tábora.

Pokud Radiotéka nenabízí obě varianty, zkuste kontaktovat vedoucího dramaturga Radiotéky pana Tamchynu. U verze z 60. let neprohloupíte, osobně ji mám radši než tu novější, ale to je mou slabostí pro Karla Högera…

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)