Jirkův tajný klíč k vesmíru 1/9 (2012)

Stephen Hawking, Lucy Hawking. Rozhlasový scénář Vilém Faltýnek. Zvuková realizace Milan Křivohlavý a Ladislav Železný. Režie Vlado Rusko.

Účinkují Barbora Hrzánová, Lukáš Hlavica, Svatopluk Schuller, Lucie Juřičková, Josef Tuček, Lilly Špíglová, Martin Sucharda, Aleš Procházka a Jáchym Ozuna.

Připravil ČRo v roce 2012 pro pořad Meteor (9 x 11-20 min.).

Pozn.: Dobrodružná kniha pro děti z pera předního astrofyzika současnosti. Prostřednictvím veselých příběhů Jirky a jeho kamarádů a v knize i mnoha barevných fotografií se malí posluchači či čtenáří seznamí s novými poznatky o černých dírách a vesmíru vůbec.

Za vším je útěk Jirkova ochočeného prasátka. Díky němu se Jirka seznámí se svými sousedy – Aničkou a jejím otcem Erikem, který se zabývá vědou. Erik má nejvýkonnější počítač na světě a říká mu Kosmo. Ten dokáže vyslat Jirku a jeho kamarády na jakékoli místo ve vesmíru. Kosma by ovšem rád využil i někdo jiný – a Erik s Jirkou se tím dostanou do obrovského nebezpečí. Ve vesmíru totiž není nic nebezpečnějšího než černá díra…

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Dobrý den,
netušíte zda existuje (nebo se chystá) i pokračování Jirkových dobrodružství?

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)