Obzor 1/???? (1977-1989)

Literárně kulturní týdeník. Připravili Vlastimil Pantůček, Iljuše Syrová, Jindřich Uher, Alena Blažejovská, Miluše Kudličková a jiní. Použitá hudba Vítězslav Novák (Slovácká suita – Ladění nástrojů). Hudební dramaturgie Alena Kuderová, Lenka Schellongová – Lacinová.

Účinkují Jiří Tomek, Jan Vlasák a další.

Nastudovalo Brno v letech 1977 – 1989.

Obsah: Obzor, duben 1983. Povídka (nezjištěný autor) – Z lyriky Zdeňka Kriebela. – O Velikonocích – Vlastimil Pantůček: Rozhlásek velikonoční. Čte Jiří Tomek – Lumír Kuchař: Klementina Laubová-Krecarová. Fejeton o ženě sběratele krásné knihy Jarmila Krecara. Čte Jiří Tomek – Oldřich Šuleř: Valašské robečky – O románu Zlomená pečeť (František Neužil), který líčí poslední léta Záviše z Falkenštejna. Úryvek z románu čte Jan Vlasák.

Kaleidoskop slova a hudby Obzor č. 512 s přílohou Muzikantské zastavení. Pásmo vzpomínek a ukázek z tvorby skladatele a pedagoga dr. Ladislava Štancla připravil Vlastimil Pantůček. Připravilo Brno v roce 1986. Premiéra 6. 12. 1986 (Brno,k 11:00 – 13:00 h.).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Dobrý den, píši diplomovou práci o Laubové a ráda bych si poslechla: Klementina Laubová-Krecarová. Fejeton o ženě sběratele krásné knihy Jarmila Krecara. Mohli byste mi prosím poradit, kde nahrávku seženu? Děkuji,MK

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)