Počúvajte rozprávku 1/5 (Poslouchejte pohádku, 1996)

Ján Bodenek. Pohádkový seriál. Dramaturgie Beata Panáková. Režie Peter Jezný.

Vypráví Emília Vášáryová.

Připravil Slovenský rozhlas v roce 1996 (5 x 10 min.). Repríza 2.-6. 3. 2015 v cyklu Dobrú noc, deti! (SRo 2 Rádio Regina); 21. 9. 2020 (SRo 9 Rádio Junior).

Obsah: 1. Chlapec a kocúrik –

Lit.: Dianišková, Veronika – Vlasková, Rozália: Téma týždňa. Hrnčiarsky aj orieškový týždeň. In web SRo Rádio Junior, 15. 9. 2020 (článek). – Cit.:  Čo majú oriešky spoločné s hrnčiarmi? Asi nič. Možno len to, že oriešky sa dobre chrúmu aj z hlinenej misky či tanierika. Ale Zázračný oriešok, to je už iná vec. Tá sa nechrúme, ale počúva a obdivuje. Toto podujatie, na ktorom súťažia rozhlasové príbehy pre deti a mládež, ale na ktorom tiež môžete stretnúť svojich obľúbených spisovateľov, ilustrátorov či hercov, sa uskutoční už o pár dní. A tak sme náš Hrnčiarsky týždeň obohatili o dve rozhlasové hry pre deti, ktoré zaznejú aj v Piešťanoch. (…)

Ak niektoré rozprávky končia, iné určite začínajú. Napríklad taký seriál Počúvajte rozprávku. Vymyslel ho spisovateľ Ján Bodenek. Tým najláskavejším hlasom vám rozprávkové príbehy bude rozprávať Emília Vášáryová. Začneme dobrodružstvom Chlapec a kocúrik: „Zo všetkých rozprávok, čo viem, jedinú teraz vyberiem pre všetky deti, mačičky a psíkov, ježkov a somárikov, len nie pre zajačikov…“ Príbeh hľadajte v našej predškoláckej dvojhodinke. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)