Šach a zlodeji (Šach a zloději, 197?)

Uzbecká lidová pohádka. Výběr, dramaturgická úprava Viola Truchlíková.

Vypráví Jozef Kroner.

Připravil Slovenský rozhlas v roce 197? (10 min.). Repríza 5. 3. 2016 (SRo 9 Rádio Junior).

Lit.: Vlasková, Rozália – Dianišková, Veronika: Týždeň vagabundov. Téma týždňa. In web SRo Rádio Junior,  28. 1. 2020 (článek). – Cit.:  Tento týždeň nám budú robiť spoločnosť vagabundi, figliari a podmehúdi, proste presne ten typ postáv, ktoré dokážu pokojný príbeh poriadne zamotať. O tom, či sa všetky rozprávky z nášho nového týždňa napriek nim (alebo občas práve vďaka nim) skončia dobre, sa už presvedčte sami. Ale hlavne si z nich neberte príklad! Teda aspoň nie od tých, ktorí sa nedokážu polepšiť (…).

V jednom meste vystrájali zlodeji. Nič a nikto nebol pred nimi v bezpečí. Až sa jedného dňa vládca mesta – šach – rozhodol, že po zotmení nesmie nik vychádzať zo svojho domu a všetci musia zhasnúť svoje sviece. A čo medzitým robil sám panovník? Nuž, zlodejov naháňal. Ako toto dobrodružstvo bude pokračovať, to sa dozviete v uzbeckej ľudovej rozprávke Šach a zlodeji, ktorú vám vyrozpráva Jozef Kroner.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)