Glosa týždňa Silvestera Lavríka – Prečo píšem XXI, čiže vážme si rýdziky (Glosa týdne Silvestra Lavríka – Proč píšu XXI aneb važme si ryzců, 2022)

Silvester Lavrík. Glosa.

Natočeno 2022. Premiéra 29. 10. 2022 (SRo Rádio Devín, 8:40 h.). Repríza 2. 11. 2022 (SRo Rádio Devín, 7:40 h.) v cyklu Ranné ladenie.

Lit.: anonym: Glosu týždňa píše Silvester Lavrík: Prečo píšem XXI, čiže vážme si rýdziky. In web SRo Rádio Devín, 26. 10. 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Tento rok je k nám jeseň nesmierne láskavá. Babie leto sa neostýcha, ohuruje ako oslnivo krásna zrelá žena, ktorá pozná svoju cenu a má odvahu byť so svojím životom spokojná. Deti odrastené, muž sa niekde kutre vo svojich záľubách – v knižnici, ateliéri, garáži. Ona sa konečne môže venovať sama sebe. A tak sa prechádza krajinou, oprávnene znovu zaľúbená do vlastných farieb, vôní, zvukov. Sú vyzreté, sýte, zrozumiteľné.

Cez víkend som si ich užil do vôle. Domov som priniesol za kôš rýdzikov, voňali po masle a lieskovcoch. Plný odhodlania žiť som si v pondelok ráno zalial čaj a sadol za pracovný stôl.

Na Kyjev útočia kamikadze drony. Chystá sa razantné zdražovanie cigariet. Rusi chcú budiť hrôzu – presúvajú atómový vlak aj supertorpédo. Namiesto poštára zazvonil exekútor. Výhodné tarify mobilných operátorov končia. Jágr o egoizme v NHL. Po ejakulácii chrípka. Toto všetko na mňa vychŕlil internet v jedinej minúte, o 08:09, v pondelok 17. októbra 2022. To všetko sa udialo, kým som sa kochal bukolikami, ako nejaký od života odtrhnutý vergílius. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)