Brněnské inscenace 1966 – 2002

Jak jste si možná všimli, začíná v poslední době valem přibývat podrobných záznamů o rozhlasových hrách z brněnského studia. Tvůrci Mluveného Panáčka za to vděčí především vstřícnosti a ochotě sekretářky ředitele ČRo Brno, paní Růžičkové, která umožnila Přemyslu Hniličkovi studovat dobové křestní listy rozhlasových her v rozmezí let 1966 až 2002.

Postupem času se tu tak objeví téměř kompletní dramatická tvorba brněnského studia v rozmezí bezmála půlstoletí. Do tohoto počtu však nelze počítat ty inscenace, které si pražské studio na brněnském přímo „objednalo“ – takové hry pak putovaly do Prahy i se svými křestními listy. Zato se však budete moci seznámit s kompletními záznamy o hrách, které již bohužel nikdy neuslyšíte; byly smazány a jejich křestní listy často uchovávají i přesnou dataci jejich likvidace.

Vzhledem k tomu, že mnohé záznamy o brněnských inscenacích byly vytvořeny již dříve a nyní jsou jejich záznamy jen doplňovány a cizelovány, doporučujeme zájemcům vyhledávat také zpětně, především pomocí vazby „Nastudovalo Brno“.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)