Každá sedmá vlna 1/10 (2016)

Daniel Glattauer. Četba na pokračování.  Rakouský milostný román v e-mailové korespondenci pro rozhlas upravil Ludvík Němec. Překlad Iva Kratochvílová. Režie Lukáš Kopecký.

Účinkují Jana Štvrtecká, Martin Sláma a Jiří Valůšek.

Nastudovalo Brno v roce 2016. Premiéra 7.-11., 14.-18. 3. 2016 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.; 27 min.).

Lit.: Němec, Ludvík: Daniel Glattauer: Každá sedmá vlna. In web ČRo 2 Praha, březen 2016 (článek). – Cit.: Milostný román v e-mailech. Prostořeká Emmi a rezervovaný Leo se konečně setkají. Pokračování bestselleru Dobrý proti severáku.

V románu Dobrý proti severáku si vlastně omylem začali dopisovat žena a muž. Oba středního věku, oba s jistými rodinnými a milostnými závazky. V e-mailech na sebe prozradí věci, které by snad nikomu jinému nikdy ani neřekli. Po roce psaní se teď mají konečně potkat. Přežije jejich vztah změnu situace a komunikace? (…)

Po roční odmlce (v knihách i v rozhlasovém vysílání) přibylo vážnosti. Neubylo ale svěžích dialogů, naléhavých citů a překvapivých zvratů. Navzdory modernímu způsobu komunikace je Každá sedmá vlna román v dobrém slova smyslu skoro staromódní. Je soudobou variací na klasické milostné romány v dopisech. Její dva protagonisté se trápí i vzrušují hlavně otázkami, které tu byly ještě před sociálními sítěmi.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)