Na stole je téma – Nastoleny volby. Prezidentské (2023)

Připravil Jan Hanák a Pavel Smolek.

Hovoří Dominik Duka, Jan Motal, Jan Špilar a Děpold Czernin.

Natočeno 2023. Premiéra 25. 1. 2023 (Rádio Proglas, 9:00 h.; 56 min.).

Lit.: Hanák, Jan: Nastoleny volby. Prezidentské. Pořad v souvislostech. In web Radio Proglas,  25. 1. 2023 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Za pár dní bude zvolen nový prezident České republiky a bude to buď Petr Pavel, nebo Andrej Babiš. Koho volit? Přičemž i nevolit je volba. Jak se v tom všem vyznat? Ptáme se čtyř katolíků z různých poloh církevního spektra: vysokoškolského pedagoga Jana Motala, kardinála Dominika Duky, jáhna a kadeřníka Jana Špilara, hraběte Děpolda Czernina.

Co si počít s komunistickou minulostí obou kandidátů? Co si počít s jejich nesoulady s morálním učením církve? Co si počít s ateismem jednoho a jarmarečním žonglováním s Jezulátkem druhého? A co si vůbec počít s demokratickými volbami, když hledat a nalézt dokonalého kandidáta je – zdá se – čirá utopie?  (…) Jako bonus nabízíme celý rozhovor s kardinálem Dominikem Dukou.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)