Cestovatel 1/4 (2024)

Jedno léto, devět zemí a tisíce zážitků. Prostřednictvím rozhlasových vln se s námi vydáte do zemí, kam Češi rádi jezdí na letní dovolenou. Připravil Petr Horký. Dramaturg Lukáš Sapík. Hudba David Kubíček. Spolupráce na pořadu Petr Vavrouška, Jan Herget, Lukáš Sapík.

Hovoří zpravodaj v Polsku Petr Vavrouška a Petr Horký.

Natočeno 2024. Premiéra 1. dílu 1. 6. 2024 (ČRo 2 Praha), 4. dílu 22. 6. 2024 (ČRo 2 Praha), 29. 6. 2024 (ČRo 2 Praha, 15:04 h.). K poslechu zde.

Obsah: 1. díl: Kdo je dnes cestovatel? (2. díl: O dovolených (3. díl: Jak jsem poznal svět (4. díl: O podcastu Cestovatel (

Lit.: sap – Horký, Petr – Vavrouška, Petr: Dvojka se vydává na cesty. Začíná letní podcastová série Cestovatel. In web ČRo 2 Praha, 31. květen 2024 (článek + teaser k poslechu). – Cit.: Jedno léto, devět zemí a tisíce zážitků. Takový je podtitul nové prázdninové série Českého rozhlasu Dvojka, která se jmenuje Cestovatel. Prostřednictvím rozhlasových vln se s námi vydáte do zemí, kam Češi a Češky rádi jezdí na letní dovolenou. Průvodcem bude zkušený rozhlasový reportér Petr Vavrouška, který dřív pracoval jako zahraniční zpravodaj v Polsku, na Slovensku a v Rusku.

A ještě než se s Petrem vydáme na cesty, budou mít posluchači Dvojky možnost ho lépe poznat. Tým Cestovatele připravil na červen doprovodnou sérii čtyř rozhovorů, které s Petrem Vavrouškou vede další zkušený dobrodruh – Petr Horký.

Kdo je Petr Vavrouška?

Zkušený rozhlasový reportér, působil v krizových oblastech jako Afghánistán, Pákistán nebo Makedonie, reportoval ze dvou olympiád i ze základního tábora Mount Everestu, byl zahraničním zpravodajem v Rusku, v Polsku, v Pobaltí a Bělorusku a na Slovensku. Získal Novinářskou křepelku a dvakrát Novinářskou cenu. Dnes pracuje ve společnosti Egoé. Příští rok oslaví padesáté narozeniny. Je ženatý a má tři děti. Trvale žije na Zlínsku.

Doprovodná série nese název Cestovatel – jak jsem poznal svět a ve vysílání ji uslyšíte každou sobotu po 16. hodině. Petr Horký se bude ptát Petra Vavroušky třeba na to, proč ho cestování baví, kterou svoji cestu by už nikdy nechtěl zopakovat, kam by se ještě rád vypravil nebo proč nevydrží ležet na pláži. Dozvíte se také pár cestovacích tipů a triků. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)