Osobnost Plus – Tomáš Klvaňa (2024)

Tomáš Klvaňa, vysokoškolský pedagog a odborník na USA. Coby znalec Ameriky sleduje Spojené státy před každými prezidentskými volbami velmi bedlivě. V září mu vyjde nová knížka Svět podle Trumpa. Kolik důležitých Demokratů by teď raději vidělo Bidenovo odstoupení z prezidentské kandidatury? Ukázala se viceprezidentka Kamala Harris jako schopná politička? A kdo to bude mít nejtěžší, jestliže nastoupí do Bílého domu Donald Trump? Moderuje Barbora Tachecí.

Natočeno 2024. Premiéra 8. 7. 2024 (ČRo Plus, 10:34 h.; 26 min.).

Lit.: Tachecí, Barbora – job: Biden je pyšný a tvrdohlavý. Hodně lidí by ho volilo i na smrtelné posteli, hodnotí odborník Klvaňa. In web ČRo Plus, 8. červenec 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: „Procházím kognitivním testem dennodenně. Vše, co dělám, je test,“ řekl americký prezident Joe Biden v rozhovoru pro stanici ABC News závěru uplynulého týdne. Odmítl tak projít odborným kognitivní testem, který prozradí reálné schopnosti a potenciál člověka. „Problém je v Bidenovi samotném. Biden je nesmírně hrdý, pyšný člověk, který je tvrdohlavý,“ říká vysokoškolský pedagog a znalec Ameriky Tomáš Klvaňa.

„Bidenův tým si tu debatu vymyslel sám, aby všechny přesvědčili, že Biden na to má a to jim totálně vybuchlo před očima,“ říká vysokoškolský pedagog a znalec Ameriky, Tomáš Klvaňa.

Současný americký prezident by podle Klvani měl testem projít, protože je zřejmé, že něco není v pořádku. „Bylo to zjevné během debaty v Atlantě, kterou jsem měl možnost sledovat přímo na místě. Je jasné, že ta odpověď stanici ABC News je vlastně takové kulantní ne. A pak si musíme klást otázku, proč tímto testem prezident Biden nechce projít,“ ptá se pedagog.

Podle Klvani existují určité pochybnosti, jestli by Biden dokázal testem projít na 100 procent.

Šanci, že dojde ke změně demokratického kandidáta na prezidenta, tak odhaduje zhruba na 50 na 50. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)