Alex a host – Petr Kotvald (2024)

Zpěvák Petr Kotvald hostem Alex Mynářové.

Natočeno 2024. Premiéra 3. 10. 2024 (ČRo Region, 27 min.).

Lit.: Hok – Mynářová, Alexandra: Šanson je mi blízký. Mám i spoustu neprvoplánově popových písniček, říká Petr Kotvald. In web ČRo Brno, 3. říjen 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Petr Kotvald byl idolem dívek a žen v 80. a 90. letech. Několik let vystupoval s Hanou Zagorovou a Stanislavem Hložkem. Pak se trhnul a jeho sólová kariéra byla a stále je úspěšná. Nedávno představil svůj nový videoklip a chystá několik koncertů.

Kariéra Petra Kotvalda začala v 80. letech po boku zpěvačky Hany Zagorové a Stanislava Hložka. Program tria byl velmi náročný, koncertovali téměř bez přestávky. „Společně jsme začínali v lednu roku 1981. Byla to jízda, hodně jsme pracovali, hodně se jezdilo. Byli jsme mladí a byl to takový popový rock’n’roll. Moc věcí jsem se i naučil. Pocit, který z toho zpětně mám, je, že to byla velká zábava.“

V roce 1986 se vydal na sólovou dráhu, někteří mu to ale vyčítali. „V momentě, kdy jsem nastoupil do svého projektu, jsem byl šťastný, že si můžu dělat věci po svém. Takže jsem nad těmi výčitkami ani moc nepřemýšlel. Po pěti letech jsem už všechno uměl, a tím pádem jsem se s některými věcmi nemusel potýkat. Bylo to úžasné období a myslím, že na tom, co jsme točili, to bylo dost poznat. Ty písničky dostávaly skvělou zpětnou vazbu.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)